Založ si blog

Prečo nie je demokracia najlepší systém. Príď už konečne kráľovstvo božie! I have a dream

Prečo nie je demokracia najlepší systém.

Príď už konečne kráľovstvo božie!

I have a dream

Politicko náboženské ultra sci-fi

Zdroj: MS*

Ako áno ,ako nie v jednej bohom zabudnutej časti vesmíru zachvátila planétu Zem nová pandémia.

Vzhľadom na to,že obyvateľstvo planéty sa už vo svojej histórii s podobnými krízovými momentami viackrát muselo popasovať,tak múdre hlavy povymýšľali všelijaké múdrosti,ktorých účelom je pomôcť zvládnuť život a dôsledky pandémie tak,aby tie dôsledky boli čo najmenej bolestivé a tieto múdrosti zakomponovali do spoločenských regulátov,ktoré sa nazývajú zákony a ktorými je každý obyvateľ planéty povinný sa riadiť.

Tento jednoduchý a každému ľahko pochopiteľný opis procesného modu operandi spoločenskej situácie je v poriadku a funguje.Áno funguje,ale len do doby,keď zložky určené systémom na správu a riadenie systémových regulátov-zákonov začnú vykazovať prvky akejsi prapodivnej chybovosti a ktoré by bolo možné trochu nadnesene nazvať chybami v matrixe.

Tými prvkami určenými na správu regulátov-zákonov a zároveň tými,čo vykazujú chybovosť sú právnici.Áno sú to právnici,tí čo majú za úlohu vykladať a strážiť platnosť a dodržiavanie spoločenských regulátov v mene všetkých tých krasopisných prívlastkov spojených vo výkladových filozofických slovníkoch s termínami ako spravodlivosť,bratstvo,rovnosť,sloboda.

Tak si to len tak zľahka,ako sa hovorí cvične rozoberme,čo sa tu deje,aký tu máme stav,ktorý básnici zvyknú vzletne metaforicky opisovať ako nemý úžas úst a bežná populácia si v takom prípade obyčajne ťuká po čele.

In medias res.Ako som napísal,v matrixe je chyba.Tak,ako v prípade Biblie tu máme množstvo rôznych výkladov jej textov,tak podobne tu máme aj rôzne výklady textov zákonov.

A tak ako už veľa krát v histórii,tak aj v súčasnosti sa musíme dívať na to ,ako si rôzni právnici rôzne vykladajú regule zákona.Pravda niekto by mohol povedať,že už sme si časom mohli zvyknúť,ale odraz v pospolitosti ukazuje.že sa nedá na to zvyknúť ani pri najlepšej vôli,zvlášť ak nejde o nič menšie ako o život.(Pri tejto vete je autor ochotný prijať prípadnú filozofickú námietku v zmysle,že vždy ide o život,dokonca aj vtedy,ak nejde o nič):)

Teda právna situácia okolo aktuálnej pandémie je nasledovná.Už od počiatku pandemickej anabázy sa v kakofónii hlasov šíriacich sa z právnickej obce objavujú aj názory,poukazujúce na skutočnosť,že opatrenia určené na zvládanie dôsledkov tejto krízy nie sú v súlade so samotnými základnými regulátmi.Situácia dopsela do stavu,kedy vidíme ako sa právne názorové strety pretavujú do zbesilého víru šermovania paragrafmi z ktorého zdá sa pre bežného smrteľníka niet úniku bez ťažkej mentálnej frustrácie.A tak sa ten bežný trpiaci smrteľník oprávnene pýta,že ako je to možné? Ako je to možné,že vôbec môžu vedľa seba existovať dva opačné právne názory a zvlášť v takej extrémne pohnutej pandemickej dobe?Ako je možné,že na generálnej prokuratúre si myslia niečo iné,ako na ústavnom súde?A to nie je len záležitosť Slovenska,ale deje sa to celosvetovo.

A teraz sa vrátim k tým nadpisom.Vec je jasná ako božie oči.Treba ten rozpor riešiť a pochopiteľne rýchlo,lebo je tu naakumulované množstvo hrozieb,zvlášť tá je významná čo hovorí o stratách na životoch a vyníma sa medzi nimi ako čerešnička na torte.

Teda otázka je,ako vlastne ten rozpor ideálne vyriešiť?Aké sa núkajú možnosti?

Možnosť „A“,že si pomôžeme sami.

Možnosť „B“príde kráľovstvo božie

Hoci možnosť možnosť „B“ sa zdá ako ideálna a je lajtmotívom mnohých,(dokonca aj autora tohoto čudafejtónika snových kreácií), sa ešte nikdy v histórii povedzme že vedecky dokázateľne nerealizovala,tak nám ostáva len možnosť „A“v štýle pomôž si človeče a potom ti aj pán Boh pomôže.No ani pri tejto možnosti to nevyzerá nijako ružovo,lebo to chce čas a bohužiaľ veľmi veľa času.Totiž ľudia vo svojej prapodstate a prirodzenosti sú stále takí istí,stabilní a tak jediné,čo nás posúva vpred sú technológie určené na uspokojovanie tej našej prapodstaty.Len tak na okraj ju spomeniem.Je ňou tá naša vrodená večná túžba a základný hnací motor žiť spokojne a šťastne,ale to ozaj len tak na okraj a o tom potom,ako vravieval blahej pamäti náš Béla.

No ak teda som spomenul tie technológie,čo nás posúvajú vo vývoji,tak z logiky veci sa ukazuje ako prijateľná Umelá inteligencia.Teda v tom prípade ak bude schopná odstrániť škodlivý vplyv rôznosti našich individuálnych rozhodovacích schopností,ako aj v tomto našom prípade,rôznych právnych názorov na riešenie problémov spojených so zvládaním pandémie.No každopádne sa z pohľadu času a vývoja ľudskej civilizácie bavíme v rádoch storočí,pretože významnejšie zmeny v mentálnom sociospoločenskom nastavení prechádzajú mnohými medzigeneračnými výmenami.To na strane jednej znie nádejne,teda že zmeny k lepšiemu sa očakávajú,ale na strane druhej to znie pre dnešného homa sapiensa(?)zúfalo túžiaceho žiť dobre a spokojne práve teraz neuveriteľne tragikomicky a frustrujúco.

V tomto momente zdá sa už autor vyčerpal nosnú tému a tak už len záverom v P.S.pár optimistických sentencií čoby ten nevyhnutný morálny apel na odľahčenie.

P.S.

Jehova príde a bude súdiť!Potom už bude neskoro na pokánie!Potom už bude len plač a škrípanie zubov!Ako bolo na počiatku,tak nech je na veky vekov!Amen.Počuli ste božie slovo.Iďte v mene božom do…..Bohu vďaka.

Nech žije svetový mier a nech žijú včeličky!

*MS: makovicový softvér

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

List Ježiškovi

21.12.2023

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov. Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 54909x
Priemerná čítanosť článkov: 1664x

Autor blogu

Kategórie