Založ si blog

Homo Paradoxis! ?

Podtitul

Byť,alebo nebyť,

aneb na vakcinačnom fronte nič nové

aneb prelet nad okakaným dvorčekom.

Aj keď nadpis všeličo napovie o obsahu,v skutočnosti autor len použil známy reklamný trik ako ťahák v očakávaní profitu vyjadreného počtom čitateľov a tým aj ovplyvnených makovíc:)

In medias res.

Vekmi overená skúsenosť velí,čím viac vieš,tým viac si schopnejší vyhnúť sa všelijakým rizikám a hrozbám.Inak povedané,čím si informovanejší,tým si múdrejší.Tak by to malo fungovať,lebo je to (vraj)vekmi overené,ale platí to aj pre dnešok a pre dnešného Homa sapiensa?

Presná odpoveď je,nie vždy a nie všade,hoci sa tu priam núka klasické zovšeobecňujúce znevažujúce negatívno-vulgárne hodnotenie stavu,teda že to neplatí ani náhodou a že dnes skôr platí, čím si informovanejší,tým si sprostejší!

Nuž ak sa na veci Homa,teda na jeho tzv.cvrkot pozrieme z vyššej perspektívy,čiže zrakom orla vidíme,že na vakcinačnom fronte nie je nič nové,ba dokonca ak pomyselnú pozorovaciu perspektívu prenesieme ešte vyššie,trebárs kdesi do priestoru vesmírnej stanice,tak je možné smelo tvrdiť,že na celej zemeguľke niet nič nového.

Čo autora oprávňuje vysloviť taký bezprecedentne hriešny mentálny abstrakt?

Ak máte vnútorný pocit,že autorovi čosi kdesi v makovici máta,tak sa skúste zamyslieť,či ten pohľad z vyšších perspektív môže mať kvalitu takpovediac filozofickej povahy,alebo je to len mentálny krčmový grc.

Tak prečo nie je nič nového na vakcinačnom fronte?Lebo informačné toky sú stále rozdelené a niet tej zjednocujúcej sily čo by ich dokázala zjednotiť.A bodka.

A prečo nie je nič nového ani na celej zemeguľke?Lebo niet tej sily,čo by tie homosapiensovské makovice dokázala zjednotiť.A bodka.

Z prvej premisy,vyplýva tá druhá a naopak,no a čas akoby bol pre obe len subjektom relativity.Pretože v makoviciach nie je jednota,tak potom sú informačné toky rozdelené a pretože sú informačné toky rozdelené,tak ani v makoviciach nemôže byť jednota.V čase,mieste a relativite v pomere vplyvu sú až desivo ambivalentne prítomné vždy rovnako a zároveň nerovnako.

Hah,tá jednoduchosť je až zarážajúca v porovnaní so zložitosťou bytia Homa sapiensa.

„Jó milej zlatej,život lidskej je tak složitej,že život samotnýho člověka je proti tomu úplnej hadr“(Josef Švejk)

Tu by už autor mohol v pohode s „filozofovaním“ skončiť a užívať si ďalej plnými dúškami život v materiálnom dostatku,ale vnútorne pociťovaná akási čudne trápna mentálna povinnosť a tiež subjektívne vnímaný nutkavý pocit mentálneho nedostatku v globálnom okolí ho tlačí k vysloveniu príkladov poukazujúcich na správnosť jeho uvažovania a tiež posolstva a či odkazu starého zbrojnoša pre nasledovníkov,tak ako to robili odjakživého jakživa všetci starí a „dobrí“ ťažobou prežitého bytia zgniavení,ale ešte úplne nezlomení zbrojnoši.

Teda byť,či nebyť,to nie je otázka,ale voľba a kto nezvolí správne,jednoducho smolu.

Tu sú tie avizované príklady.

V prípade vakcinácie a toho,čomu autor hovorí vakcinačná lotéria sa môže stať,že ak má Homo tú smolu a nerozhodne sa správne,tak môže aj nebyť,teda ľudovo povedané zatrepať krpcami v dôsledku nežiadúcich účinkov a to buď okamžite,alebo aj vo vzdialenejšej budúcnosti.

Príklad two.

Pokiaľ sa Homo nerozhodne správne v prípade najcnostnejších po zuby ozbrojených a neohrozených ochrancov bohom daných národne konzervatívne orientovaných dobromyseľníkov,tak tiež môže mať smolu a nebyť,pretože tam,kde sa zbraňami obhajujú „dobré úmysly“,tak tam vždy ide o krk.

Tu je z filozofického uhla pohľadu zaujímavé,že u druhu Homo vždy a pre istotu to zopakujem veľkými VŽDY A VO VŠETKOM ide o dobré úmysly.(tu autor vopred deklaruje ochotu prijať prípadnú oponentskú námietku ohľadom relativity platnosti výroku)

A to je vlastne dôvod,prečo by sme sa nemali volať Homo Sapiens,ale Homo Paradoxis,pokiaľ si uvedomíme ten náš pech,keď sa neustále všetky naše dobré úmysly mnohokrát priam fatálne míňajú vo svojich dôsledkoch. 

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

List Ježiškovi

21.12.2023

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov. Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 54586x
Priemerná čítanosť článkov: 1654x

Autor blogu

Kategórie