Založ si blog

Môže Homo Sapiens dneška vybŕdnuť z demokratickej pasce?

 

 

Ešte kým začnete čítať toto insitno filozofické čudo,mám pre vás dôrazné varovanie!

Tento článok odporúčam čítať len po dostatočnej intoxikácii vhodnou náladovou chemikáliou,napr.po stiahnutí litra vína,alebo pár poldeci destilátu!

Na laze je dnes večer také ticho,že počujem aj šum krvi /možno alkoholu/vo vlastných ušiskách a to je skvelá príležitosť pre naplnenie môjho podnikateľského piatkovečerného zámeru,ktorým je prachobyčajné relaxačné odstránenie dnešnej pandemickej reality z hlavy a žíl.Tej reality,čo je zdrojom mnou vnímaného traumatizujúceho rozporu v neúplnosti jednoty vo vzťahu práva a morálky v otázke prípustnosti “donucovania“ jednotlivca pri presadzovaní kolektívneho dobra a ktoré pomaly a isto nadobúda rozmery v ktorých sa už zretedeľno črtajú kontúry stavu básnikmi opisovaného slovami svet sa už zase zbláznil.

Tým vlastne chcem povedať,že v podstate za obsah článku nezodpovedám ja,ale oná múza,čo ma kopla potom,čo som posilnil svoj krvný obeh patričnou dávkou chemického odstraňovača reality pochádzajúceho z našich sliviek.Len tak na okraj ak ste to doteraz ešte nevedeli,najlepšie kopance múza zvykne dávať,keď do seba kopnete pár panákov.

Takže táto hlbokomyselná filozofická úvaha je o tom,že odpoveď na tú otázku v názve článku akokoľvek sa môže zdať jednoduchá,jednoduchá veru nie je.Vlastne v skutočnosti na podstatu samotnej otázky je odpoveď jednoduchá,ale s riešením problémov s tým spojených už je to podstatne horšie a tam už sa dostávame na územie terra horroris causa.

Teda aká je najjednoduchšia odpoveď na tú jednoduchú otázku v názve článku?No momentálne nemôže,ale v budúcnosti môže,no ako vždy to má háčik.

V čom teda spočíva háčik,kameň úrazu,alebo ten známy gordický uzol našeho problému dneška?Všetci vnímame tú celospoločenskú nejednotnosť a rozdelenosť.Spočíva v našich makoviciach a konkrétne v úrovni na ktorej je ich schopnosť informácie analyzovať a spracovávať.Tu je pochopiteľne na mieste príklad potvrdzujúci tvrdenie a najlepšie ako sa hovorí najhorúcejší…..Páándééémiááá!!

Všetci sa zrejme zhodneme,že väčšina z nás má poruke všetky dostupné informácie k tomu,aby si mohla v makovici vytvoriť názor a viditeľne je jasné,že hoci informácie v priestore sú pre všetkých rovnaké,tak ich spracovanie v makoviciach je rozdielne.Pripomínam,že sa bavíme o homíkoch,ktorí majú to odboha šťastie,že ich makovicový hardvér je na pokročilejšej úrovni oproti úrovni hardvérov homíkov pracujúcich v primitívnych animálnych medziach prijímania a vylučovania spracovanej potravy,lebo aj takých je dosť,ba hádam aj viac ako dosť.Pochopiteľne nič v zlom,veď všetci sme deti božie a co Pánbůh řídí,dobře řídí.

No a to je ten skutočný a hlavný problém rodu Homo to spracovávanie informácií v makoviciach a je veru na podiv,že sme si pri takomto mode operandi našich makovíc ešte navzájom nepovykrúcali dzidziaky až do posledného.

No a teraz čo s tou budúcnosťou a ako to navliecť,aby sme z tej pasce demokracie a v skutočnosti pasce rozumu vybŕdli so zdravou kožou?

Há-há,nepoviem,lebo neviem,to som vás len potmehúdsky dostal na názov článku a vy ste si mysleli,že vám tu ponúknem relevantné odpovede a návody,alebo chytím stranu jednému,alebo druhému táboru? Veru neponúknem,ani ja,ale ani nikto iný vám ich neponúkne,lebo odpovede a návody všetkých dnešných homíkov boli,sú a ešte aj dlho budú len výsledkami nedostatočnosti a nekompetentnosti rozhodnutí/názorov/ splodených ich živými myslenie generujúcimi biologickými makovicovými hardvérmi majúcimi odjakživa jedinečnú schopnosť vysvetľovať okolité javy a prežívať v kauzalite a s dôsledkami ktorých musíme žiť.Tieto naše problémy vyrieši len evolúcii, technológiám a výmenám generácií podmienený vývoj. No aby som bol presný,dúfajme,že vyrieši.

No dobre dobre,máte recht ak poviete,že len tak plano kecám a nič neriešim a tak vám teda predsa len poviem ako to bude.

No tak teda vedzte,že bude tak,ako ešte nebolo a to je svätá pravda,zoberte na to jed!A to si vážte,že vám to hovorím,lebo je známe,že nie každý svätý vám povie svätú pravdu.

Po skúsenosti predpokladám,teda môj domácou slivovicou nakopnutý makovicový hardvér predpokladá,že sa určite nájdu hardvéry vnímajúce výplody práce môjho hardvéru ako zbytočnú stratu času a tak mám pre ne silne morálne odporúčanie na porozmýšľanie pri poslednom močení pred spaním.Nerobte si starosti so životom,lebo aj tak to zle dopadne.Pekný zbytok dňa v tomto našom homo Matrixe prajem moji milí emóciami,alkahóľom a zaručene dobroúmyselnosťou premotivovaní homíci!Váš obludou cynizmu,Gaussovou krivkou a ontogenézou psychiky moduluvaný mimozemšťan z lazu Auriana.

P.S.Pochopiteľne sa nebudem hnevať,ak sa nájdu aj také hardvéry,čo si po prečítaní článku budú klopkať po vysokom inteligentnom čele,zabudnúc na to spomínané vysoko morálne odporúčanie a tým vlastne aj potvrdiac nosnú ideu článku:)

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

List Ježiškovi

21.12.2023

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov. Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 55293x
Priemerná čítanosť článkov: 1676x

Autor blogu

Kategórie