Založ si blog

List Ježiškovi

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov.

Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák americký také počasie objednáva a tak sa treba zabaviť ako to len ide,veď život je zábava,ako hovorili onehdá pracovníci lampárne,kým neprevzali sťažnosti nás pozemšťanov na ÚPBZ*. Éj veru,kde sú staré zlaté časy,keď sme sa nemuseli báť vyhodiť z krčmy nejakého odkundesa vediac,že v snehovej perine si neublíži.

Tak milý Ježiško opäť sú tu Vianoce a na našom laze,na našej krásnej a malebnej Auriane ,ale ani priam na celej našej mini planétke sa kremä /opäť tá krásna slovenčina/klimatických zmien za ten rok mojej služby nič nového nestalo.Ak sa ti zdá,že to pripomína hlásenie majora Halušku,tak sa ti zdá dobre.Ale načo Ti to hovorím,veď Ty to všetko ako vševediaci  isto veľmi dobre vieš a tak si určite ani nekladieš otázku,prečo Ti teda vlastne píšem.Nuž preto milý Ježiško,lebo ako vravím ten možno áno,možno nie pomätený,otravný,vtieravý a neprestajný vnútorný múzy(?) hlas a tiež preto,lebo si sa takisto ako každý rok doteraz,opäť zvysoka vykašľal,či dokonca odsabotoval moje každoročné vianočné najsamvrúcnejšie želanie.Vysvetľujem si Tvoje nekonanie tak,že Ty si zrejme vo svojej trojjedinej vševedúcnosti neuvedomuješ,akého obrovského hriechu voči svojmu dokonalo-nedokonalému stvoreniu sa svojim nekonaním dopúšťaš!Tebe to zrejme ešte stále nedocvaklo,aké ďalekosiahle a tragické následky má tvoje nekonanie!To fakt naozaj mám veriť a zmieriť sa s tým,že ani mne a ani ostatným Auriancom nedáš a nedopraješ viac rozumu?To sa fakt mám zmieriť s tým,že si tu počas Vianoc a aj po nich aj naďalej budeme vykrúcať dzidziaky až na smrť v primitívnych kmeňovo-národniarskych,dobroúmyselnými filozofickými ideológiami nakŕmených vojnových konfliktoch,pretože Ty vo svojej vševedúcnosti a všemohúcnosti na nás zvysoka kašleš?To sa mám naozaj zmieriť s tým,že nevyspytateľnosť tvojich ciest nás má viesť ku zmiereniu sa so stavom vecí?To sa mám zmieriť s tým,že aj tým malým včeličkám si doprial o toľko viac rozumu aby dokázali držať spolu pekne pokope a ťahali za jeden povraz?Prepáč kamoško môj skromný názor,ale podľa mňa takto veru ten lepší svet v dohľadnej dobe určite nevybudujeme!Tak sa už ak si z Boha nad sebou konečne zamysli a začni konať.Daj nám všetkým Ó Pane všemohúci viac rozumu,nech už konečne prestaneme hrať tú škaredú tragickú hru na sprostí a sprostejší!

Tak sa maj pekne milý Ježiško,prepáč mi prosím istú zemitosť,veď vieš,že my Aurianci sme v tom nevinne,lebo veď to Ty si nás stvoril ako uzlíčky nervov aj s našimi mentálnymi danosťami.Tradične veľa zdravia/hlavne duševného/ a šťastia Ti želám a za rok ak dožijem Ti píšem zas.A ak nie,tak si dáme stretko niekde na obláčiku a to by v tom bol čert,aby som Ťa nepresvedčil,že už je dávno po hodine dvanástej konať.

Dovolím si na záver,keď už sú tie Vianoce využiť túto príležitosť aj na prianie smerom ku svojim pozemským súputnikom.Teda okrem tradičného priania veľa duševného a telesného zdravia nám všetkým želám…. Neiďme furt v mene Božom a nechytajme sa vlastného zdravého rozumu,lebo je jasné,že prirodzenej sprostosti máme aj haba,aj dej,teda na rozdávanie.A tiež dúfam,že ma za názor nevyhodia z krčmy do toho marasu vonku:)

* úrad pre božie záležitosti

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

Čo vi na to pán profesor?

18.12.2023

Fizolofický odkaz podporovateľom TS. Na pokyn „zhora“ oslovili sme na základe Zákona o slobodnom prístupe ku informáciám(211/2000Zb.z.) popredného člena Slovenskej Komory insitných fizolofov a futurológov,nášho najlepšieho svetového vedeckého odborníka na plané idealistické kecy tunajším čitateľom dobre známeho pána prof.ing.Doc.La vidu Csc.so žiadosťou o odpovede [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 55183x
Priemerná čítanosť článkov: 1672x

Autor blogu

Kategórie