Založ si blog

Oné. ..

ONÉ…

Podtitul:historické prvenstvo Slovenska

Čas:ráno

Miesto: salaš na grúni pod lesom

Postavy: bača,honelníci,ovčeky

Dej😮 tom,ako bačovi svitlo a ovčekom z toho cvrklo

Ráno za rozbresku vstal bača Ďuro vyšiel pred svoju klimatizovanú kolibu, poškrabkal sa vo vajciach,rozhliadol sa orlím zrakom po salaši a v tej chvíli sťaby blesk z jasného neba mu to svitlo.Boha jeho,to je nápad,šak to je tak na nobelovku,ak nie na dve a stopro to najčestnejšie miesto v učebniciach histórie.

Ako človek praktický,ktorý nemá ďaleko od myšlienky k činom okamžite zvolal brífing celého osadenstva salaša a kázal poslať aj pre starú Blažkovú ako zástupcu médií.

A keď už boli všetci zhromaždení,vystúpil bača na vlečku od hnoja,aby ho všetci dobre videli a počuli a spustil svoj historický prejav.

Tak vážení prítomní oné, dnes ráno dostalo sa mi od pána Boha tej cti a bol som vybratý spomedzi všetkých obyvateľov planéty,aby som vám oznámil súc inšpirovaný vnuknutím samotného najvyššieho stvoriteľa akým spôsobom vyriešime všetky tie oné problémy,čo sa snami ťahajú od kedy je salaš salašom.

Ako všetci dobre viete,tak ekonomika nášho salaša je zaťažená niektorými neefektívnymi výdavkami,ktoré keby sa nám podarilo odstrániť,mohol by byť život na salaši bohatší,ľahší a veselejší a mohlo by byť viac oštiepkov a žinčice.Tým nechcem povedať,že tu tej srandy nemáme dosť,ale niekedy je jej tak veľa,že tam už prestáva všetka zábava.

Teda podstatou toho božieho vnuknutia je odstránenie neefektívnych výdavkov a v tomto konkrétnom prípade aj výdavkov oné filozoficky poňaté antihumánnych.A tak vážení oné odstránime armádu!!

Keď to bača vyslovil,v tej chvíli sa akoby zastavil svet.Všetci prítomní zdúpneli s ústami otvorenými,s dychom zaseknutým a nenašli by ste vlas,ktorý by nestál dupkom.Dunčo sa schoval do búdy a blchy ho prestali štípať.Starej Blažkovej vypadol z ruky diktafón, ovčekom sa narovnala vlna a poriadne im cvrklo.Stíchli aj vrabce a vietor prestal podúvať.Celý salaš sa chvel a Zemeguľa sa prestala točiť.

Bača po rečníckej odmlke,keď si dostatočne vychutnal zdesenie,ktoré spôsobilo jeho vyhlásenie pokračoval vo svojom historickom prejave.Vážení,kuknime sa na vec zrakom orla.Ak zrušíme výdavky na armádu,ostane nám viac na saturáciu ostatných spoločenských potrieb,čo sa odrazí na celkovej našej spokojnosti s životom.Naviac to bude mať ten efekt,že keď na vedľajšom salaši budú vidieť,čo sme urobili,tak im docvakne,že im nič z našej strany nehrozí a budú nasledovať náš príklad.Takto sa náš model rozšíri po všetkých salašoch a problém neefektívnych,antihumánnych výdavkov bude vyriešený.

No a teraz mi povedzte oné…..čo to do boha!……viac už bača nestihol povedať,lebo ho stiahli z vlečky,navliekli zvieraciu kazajku a ako nebezpečného blázna zavreli do príslušného zdravotníckeho zariadenia.Takto sme si na salaši pres…i šancu na historické prvenstvo. 

A pointa? Na svete je krásna tá rozmanitosť.Každý deň vás nas…niekto iný!

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

List Ježiškovi

21.12.2023

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov. Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 55046x
Priemerná čítanosť článkov: 1668x

Autor blogu

Kategórie