Založ si blog

CML*

Auriana-na hodine dejepisu.

Tak milé deti,dnes si povieme,ako to bolo na našej krásnej Auriane voľakedy dávno ešte v dobe,keď bola naša civilizácia len na počiatku svojho vývoja,keď bola naša spoločnosť podobne ako tí kojenci v plienkach a nie bez príčiny sa tej časti našej histórie hovorí doba temna.

Ako všetci viete,dnes si všetci občania našej planéty užívajú výhody ktoré nám prináša náš zjednotený celosvetový spoločenský riadiaci systém CML*,ale nebolo to vždy tak a ako je vidieť z našej histórie,trvalo stáročia,kým naša spoločnosť dospela vo svojom vývoji až do dneška v ktorom sa nám podarilo úplne odstrániť nedostatky z počiatkov nášho spoločenského vývoja a ktoré boli kedysi zdrojom nezmyselného utrpenia občanov Auriany.

V tej starovekej dobe,nazývanej aj doba temna sme mali na Auriane zavedený spoločenský systém nazývaný Demokracia a medzi vtedajšími občanmi Auriany bol všeobecne rozšírený úzus,že demokracia má síce mnoho nedostatkov,ale nikto nič lepšie nevynašiel.

No my dnes z poznania historického vývoja vieme,že postupným reformovaním boli mnohé nedostatky tzv.demokracie odstránené a spoločenský demokratický systém bol postupne upravovaný až do dnešnej podoby,ktorá v dostatočnej miere vyhovuje všetkým občanom Auriany.

Tak deti toľko na úvod a teraz už spúšťam AVUS*,ktorý vám vysvetlí v čom tkvie podstata rozdielov medzi tým historickým-tzv.temným demokratickým systémom a tým našim dnešným tzv.reformovaným.

Podstatné rozdiely medzi historickým a dnešným demokratickým systémom sú dva a sú predstavované spôsobom rozhodovania vo všetkých oblastiach spoločnosti.

Prvý rozdiel je ten,že pokiaľ v histórii bola Auriana rozdelená na jednotlivé štátne útvary v ktorých každý mal svoju miestnu tzv. vládu,ktorá navonok zastupovala občanov vo vnútri štátu a aj navonok voči ostatným štátom,tak dnes význam pojmov štátny,národný nie je tým rozhodujúcim ,ale v popredí myslenia a konania občanov je záujem a pojem celoplanetárny a z toho dôvodu na celej Auriane rozhoduje jediný orgán ROA* s pomocou CML*.

Druhým podstatným charakteristickým rozdielom medzi historickým systémom demokracie tzv.doby temna a tým súčasným je ten,že tzv. zásada merania rovnakým metrom je uplatňovaná na celej zjednotenej Auriane rovnako a bez rozdielov a nie tak,ako v histórii ,keď bola v rozhodovacích procesoch prítomná a svojou subjektivitou neustálym zdrojom problémov v spolužití národov Auriany sa prejavujúca rôznorodosť názorov jednotlivých zástupcov národov na ich riešenie.

Zdroj:historická skúsenosť;MS*

Pojmy:

*CML- centrálny mozog ľudstva

*ROA- rada občanov Auriany

*AVUS- jednotný vyučovací univerzálny systém

*MS-makovicový softvér

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

List Ježiškovi

21.12.2023

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov. Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák [...]

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

zubár, zuby, zubný kaz,

Dolinková sa chystá šetriť na pacientoch. Zdravý chrup sa stáva výsadou bohatých

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

Ján Mazák

Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka z jej čela, zo zasadnutia odišiel

16.04.2024 16:58

Návrh podalo sedem členov Súdnej rady pre podozrenie zo zneužitia funkcie, čo Mazák považuje za nepravdu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 54846x
Priemerná čítanosť článkov: 1662x

Autor blogu

Kategórie