Založ si blog

Osvietenstvo naše večné, daj nám Ó PANE!

 

Mnohí z nás insitných filozofov sa zamýšľajú,čo bude potom.Čo bude potom,keď vláda drsnej reality dneška prejavujúca sa prevahou zdravého rozumu nad zdravým rozumom skončí a že skončí je nepopierateľný fakt,lebo nič netrvá večne,teda ani sláva božia,tak teda čo bude potom,keď to skončí a primitívnymi emóciami ovládané makovice sa vrátia do menej zničujúceho normálu básnikmi označovaného ako pokoj zbraní,prechádzka ružovým sadom,mierová idylka a pod.

Nuž k nájdeniu odpovede na tú otázku týkajúcu sa budúcnosti a pre lepšiu názornosť autor tohto insitno filozofického čuda považuje za vhodné baviť sa (preto baviť sa,lebo ide o hru ideí a nie právd)nie o budúcnosti konkrétnych národov,ale o budúcnosti tej našej ako sa ľudovo vraví globalizuvanej,tak pre hľadanie odpovede bude najpríhodnejšie kuknúť sa do histórie.

No a čo tam vidíme v tej histórii?No okrem toho,že sa všetci vrhnú na plodenie deťuší a budovanie svetlých zajtrajškov,bude sa v makoviciach,myslí sa v tých makoviciach,čo sú na Gaussovej krivke viacej doprava a nie v tých otvorených,čo z nich vietor ľahšie rozum vyfúka,tak v tých makoviciach sa bude odohrávať hlbokoduchovný proces.Proces odohrávajúci sa v konjunkcii dobrých úmyslov a kritického myslenia a ktorý nevyhnutne vyústi do javu,ktorý sa v odborných kruhoch označuje ako „Osvietenstvo“.

Veru tak priatelia Osvietenstvo.Také Osvietenstvo júj to vám je ale náramne zvláštny jav.Prejavuje sa len u druhu Homo Sapiens a prejaví sa vždy po nejakej veľkej kríze,aby hneď potom zanikol bez toho,aby zanechal na populácii Homa Sapiensa akékoľvek pozitívne následky.

Protiváha NATO

24.02.2024

Protiváha k NATO Washington požaduje, aby Moskva anulovala rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové, oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí. Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, [...]

Fínsky bloger šokoval Facebook.

25.01.2024

Ptáte se na výsledky ruské „agrese“? Jsou následující: polovina Evropy a část Asie dostala svou státnost z rukou nebo pomocí tohoto konkrétního státu. Pojďme si připomenout, kdo přesně: – Moje Finsko v letech 1802 a 1918 .. (do roku 1802 nikdy nemělo vlastní stát). – Lotyšsko v roce 1918 (do roku 1918 nikdy nemělo vlastní stát). – Estonsko v roce 1918 [...]

List Ježiškovi

21.12.2023

Milý Ježiško.Prepáč,že Ťa po roku zas otravujem svojimi pindami,ale bodaj Ťa stislo,jednoducho mi nedá a akýsi asi pomätený,alebo pomýlený/povedz mi Ty/ vnútorný hlas v makovici mi stále dáva silu neprestať dúfať a nestrácať nádej v jednotu našich spoločných záujmov. Píšem Ti aj preto,lebo vonku je počasie,že by ani politika nevyhnal,fakt netuším,ktorý ťupák [...]

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

Zuzana Čaputová

Čaputová sa nechystá do straníckej politiky. Chce zostať na Slovensku a byť užitočná pre spoločnosť

05.05.2024 16:00

Rozhodnutie nekandidovať opätovne na hlavu štátu neľutuje.

Rusko Toržók Putin prezident

Slovenská firma zaradená na sankčný zoznam USA predávala softvér do Ruska, jej majiteľ je zapojený do miliónovej kauzy so zmenkou v Moskve

05.05.2024 16:00

Podľa zistení Pravdy je majiteľom eseročky cudzinec, ktorý býva v Londýne a spoluvlastní schránkovú firmu, ktorá sa objavila aj v databáze Pandora Papers.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 55329x
Priemerná čítanosť článkov: 1677x

Autor blogu

Kategórie